fbpx

RITVA FALLA MALLISTO SYKSY-TALVI 2022-23

6.8.2022

Syys-talvimalliston teema on funktionalismin ja inhimillisyyden kohtaaminen.  Mallistomme kuvattiin Aalto yliopisto Töölön rakennuksessa. Sen 50-luvun hienostunut arkkitehtuuri edustaa pohjoismaista tyyliä, jossa yhdistyvät funktionalismin järkiperäisyys sekä lämmin ja inhimillinen ote niin suurissa linjoissa kuin pienimmissä yksityiskohdissa. Käytännönläheisyys ja hienostuneen tyylikkäät yksityiskohdat kuvaavat myös uutta syksy-talvimallistoa.

Suunnittelija Mika Piiraista inspiroi malliston suunnittelussa lisäksi kaupungin ja luonnon vuorovaikutus, josta malliston väripaletti sai vaikutteita. Upeasti hehkuva karpalonpunainen yhdistyy lumenvalkoiseen ja syvänsiniseen. Pakkasen huurruttamat talviset pastellivärit huokuvat pehmeinä, kontrastia tuovat klassinen musta sekä hiekanruskea. Mikan suunnittelemaa Cocoon-kuosia on malliston toppatakeissa sekä raitoja neuleissa ja neulostuotteissa.

Perinteisten merinovillaisten neuleiden lisäksi mallistosta löytyy henkäyksen kevyitä mohairneuleita, pehmeitä villaneuleita sekä neuleasusteita. Malliston vaatteissa on käytetty monia uusia materiaaleja, kuten laadukasta villa-elastaanineulosta.